22 Mart 2017 Çarşamba

NAVA Design No Ordinary Notes Defter İncelemesi


Kalem ve mürekkebin ardından sıra merak ettiğim bir defteri tecrübe etmeye geldi. Bir İtalyan firması olan Nava Design tarafından tasarlanmış, lastikli, A5 boyutlu defterimiz No Ordinary Notes olarak adlandırılmış.


Dış görünüm olarak oldukça şık ve kağıt yanlarının renkli oluşunun da yekpare bir görüntü vermesiyle farklı olan defterimizin bizi ilgilendiren kısmına yani dolma kalemle uyumuna baktığımız zaman maalesef başta saymış olduğumuz pozitif yönlerden uzaklaşıyoruz.


Nitekim elimizle yokladığımız zaman perdahının yetersiz oluşunu yani pütürlü yapısını hissediyoruz.Dolma kalemle denediğimiz zaman da bu fikrimizi doğrular nitelikte bir olumsuzlukla karşılaşıyoruz.


.EF kalınlığında olup da dolma kalemle uyumlu defterlerde oldukça ince bir yazıma sahip olan kalemimiz Nava defterimizde hem yüzeyde daha çok dağılma ve arkaya da mürekkep geçirme yapıyor. 


Dolma kalem dışında farklı bir kalemle kullanılacaksa şık görünümlü bir defter...

Sevgiler
Historian

3 yorum:

  1. İşte, hep böyle güzel defterler yapıyorlar ama gel gör ki dolmakalemle yazılamıyor. Almak bu noktada anlamsız kalıyor. İnceleme için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep yaşadığım ikilem budur, kapak Harika cilt çok güzel lakin dolma kalemle nasıl olur? Firmalar, defterin dışına sahip olduğu kağıdın kalitesini anlamamız için örnek koyana kadar defter incelemelerine devam edeceğim sanırım :)

      Sil
    2. Siz incelemeye devam edin. :) Bizde sizden gördükçe hangisini alıp hangisini almamamız gerektiğini anlarız.

      Sil