12 Temmuz 2017 Çarşamba

FLEX BOOK Notepad Ruled Perforated


Hazır sırası gelmişken yeni bir deftere şöyle bakmak faydalı olacak diye düşünüyorum. Flexbook markasının  Notepad defterine.


Yunanistan kökenli, 'The Writing Fields' firması tarafından üretilen ve ülkemizde yeni yeni görülmeye başlanan bir defter olan Flex Book, ülkemize; Pelikan, Platinum, Inoxcrom, Conklin, Monteverde ve daha birçok markanın Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Çelik Kalem tarafından getirildi. Üstten katlanan formunu seçtiğim defterin görüldüğü gibi ortasında firmanın amblemini taşıyan bir hologram mevcut. 


Yine özelliklerinin belirtildiği kısımda defterin 21x28 ebatında, 85gsm ivory kağıttan müteşekkil , perforeli 160 yapraktan meydana geldiğini okuyoruz. 


Birçok kalem ile birlikte dolma kaleme de uygunluğu belirtilen defteri; dolma, tükenmez ve jel kalem yanında markör ve 3 kat fosforlu kalem ile denediğimizde hiç birinde gerek denenilen yüzeyde gerekse sayfanın arkasında bir sıkıntı oluşturmadığını görüyoruz. 


Defterin sırtı dediğimiz, arkaya katlanan kısmında cilt bezi mevcut, kapak da, Rhodialar gibi ince kartondan olmadığı için, defterin ismindeki katlanabilirliğe, esnekliğe yapılan özellik, kullanımda rahatlık açısından öznel bir nitelik meydana getirebilir. 


Bu göreceli olarak kullanışsız bulunacak özelliğe rağmen, benim beğendiğim bir defter oldu. Günlük kullanım için ideal bulduğum hızlı bir şekilde not tutmam gerektiği hallerde yanımda bulunduracağım  defterlerimden kısacası.


Sevgiler
Historian

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder